Indicatii: Dureri acute severe postlezionale sau postoperatorii; colici;
dureri de cauza tumorala;alte dureri severe acute sau cronice, atunci cand alte mijloace terapeutice nu sunt recomandate.Combate febra atunci cand aceasta este refractara la alt tratament .
Compozitie
Substanta activa este metamizol sodic 500 mg.Celelalte componente sunt : amidon de porumb, zahar , stearat de magneziu
Contraindicatii
Nu utilizati algoblock:
– daca sunteti alergic(hipersensibil) la metamizol sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului
– daca aveti antecedente alergice la derivatii de pirazol,intoleranta la antiinflamatoarele nestoroidiene, afectiuni ale maduvei hematopoietice, antecedente de agranulocitoza, deficit de glucozo – 6 – fosfat dehidrogeneza sau porfirie hepatica acuta.
Sarcina si alaptare
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament .Studiile preclinice efectuate la animale cu doze mari de metamizol au pus in evidenta efecte teratogene. La fat exista riscul afectarii hematologice. Administrarea metamizolului in preajma nasterii poate determina inchiderea prematura a canalului arterial. Ca urmare a datelor prezentate, administrarea este contraindicata in primul si ultimul trimestru de sarcina.In al doilea se poate utiliza numai daca este absolut necesar. Metabolitii medicamentului sunt eliminati in laptele matern;datorita riscului mielotoxic, in urmatoarele 48 ore dupa administrare se intrerupe alaptarea.
Administrare
Comprimatele se inghit intregi, de preferinta dupa mese. Adulti si copii peste 15 ani: se administreaza oral 1 – 2 comprimate Alboblock(500 – 1000mg metamizol) in priza unica.la nevoie se poate repeta la cel mult de 4 ori pe zi.Doza in 24 de ore nu trebuie sa depaseasca 5g metamizol(apozimativ 70mg/kg)
Copii sub 15 ani
La copiii sub 15 ani nu se administreaza metamizol sub forma de comprimate. Pacientii cu insuficienta renala sau hepatica Deoarece la pacientii cu insuficienta renala sau hepatica eliminarea metamizolului este intarziata, nu trebuie administrare doze mari.
Varstnici
la pacientii varstnici sau cu stare generala alterata trebuie luat in considerare faptul ca atat functia renala cat si cea hepatica pot fi afectate.Este necesara administrarea dozelor minime eficace
Reactii adverse
Tulburari ale sistemului imunitar
Metamizolul poate provoca rareori reactii anafilactice sau anafilactoide, cu evolutie grava.acestea pot sa apara imediat dupa administrarea orala, dar si la cateva ore dupa. Evolutia poate fi rapid letala daca nu se face tratamentul adecvat in timp util;se injecteaza imediat adrenalina, de preferat intravenos
Tulburari respiratorii
Aparitia crizelor de astm a fost observata la pacientii cu astm la AINS Afectiuni cutanate si ale tesutului subcutanat
Poate sa apara urticarie, eruptie maculopapuloasa si cazuri izolate de sindrom lyell sau de sindrom Stevens – Johnson.
Tulburari hematologice si limfatice
Rar poate sa apara leucopenie si foarte rar agranulocitoza sau trombocitopenie
Detinator autorizat de punere pe piata:
S.C. Biofarm S.A