Indicatii: Ca energostimulant general si ca activator biologic are urmatoarele indicatii: in debilitate fizica generala, in astenii, in stari de denutritie, in convalescenta, post-operator, osteoporoza, pubertate intarziata, astenie sexuala, climacteriu, surmenaj fizic si intelectual, in imbatranirea prematura si exagerata, precum si in starile care necesita tonice si trofice generale. Datorita principiilor active din propolis Apilarnilprop actioneaza in diferite afectiuni bucale ca: antiseptic si decongestiv, antimicrobian, cicatrizant, anestezic local. Drajeurile sunt bine tolerate si eficiente in tratamentul inflamatiilor acute, subacute si cronice laringo-traheo-bronsice. Contactul prelungit cu mucoasa bucala si faringiana, resorbtia lenta a continutului asigura efectele terapeutice, locale si generale. In glosodinie reduce fenomenele inflamatorii locale. Substantele cicatrizante si antiseptice din propolis actioneaza favorabil in boala ulceroasa, gastrite, colite si enterocolite, formand o pelicula protectoare.
Compozitie: Drajeuri continand apilarnil liofilizat: 10 mg, propolis: 7 mg.
Actiune farmacoterapeutica: Apilarnil este un complex de substante naturale obtinut dintr-un extract total liofilizat de larve de trantori, cu proprietati biostimulante si energetice asupra metabolismului general, care actioneaza sinergic cu componentele din propolis (flavone, enzime, uleiuri volatile, esteri ai acizilor aromatici etc.) cu proprietati antibacteriene, antimicotice, decongestive, cicatrizante, anestezice locale si trofice.
Factorii biostimulanti naturali continuti in apilarnil sunt bogati in precursori ai hormonilor sexuali. Asociati cu factorii si substantele active din propolis, ei actioneaza terapeutic si contribuie la stimularea factorilor naturali de aparare a organismului.
Mod de administrare: Adulti: 3-8 drajeuri pe zi dupa mesele principale, dupa recomandarea medicului. Copii: 1-3 drajeuri pe zi, in functie de varsta si recomandarea medicului, dat fiind continutul in substante hormonale ale apilarnilului. Drajeurile se sug in afectiunile bucale si in cele laringo-traheo-bronsice si se inghit in cazul celorlalte afectiuni (ulcer , colite etc.). Durata tratamentului: Dupa indicatia medicului, tratamentul de intretinere se poate prelungi mai multe luni, dupa care se face o pauza de 30 zile.
Forma de prezentare: Cutii pliante cu cate 4 folii ambutizate cu 10 drajeuri.
Conditii de pastrare: Ferit de umiditate, lumina si caldura.
Producator: Sicomed