Prospect Azomyr

Azomyr este un medicament antialergic, care nu va produce somnolenta. Va ajuta sa controlati reactia alergica si simptomele acesteia.

Azomyr amelioreaza simptomele asociate rinitei alergice (inflamatia mucoasei foselor nazale provocata de alergie, de exemplu febra fanului sau alergia la praf). Aceste simptome includ stranutul, secretia abundenta sau senzatia de mancarime nazala, senzatia de mancarime la nivelul palatului, precum si senzatia de mancarime, inrosire sau lacrimarea ochilor. Azomyr este utilizat si pentru ameliorarea simptomelor asociate urticariei (o afectiune a pielii provocata de alergie). Aceste simptome includ senzatia de mancarime si papule urticariene.
Ameliorarea acestor simptome dureaza o zi intreaga si va permite sa va reluati activitatile zilnice normale si somnul.

 2. INAINTE SA LUATI AZOMYR
Nu luati Azomyr
– daca sunteti alergic (hipersensibil) la desloratadina, la oricare dintre celelalte componente ale Azomyr sau la loratadina.
Azomyr este indicat adultilor si adolescentilor (12 ani si peste).

Aveti grija deosebita cand utilizati Azomyr.
– daca aveti insuficienta renala severa.
Daca aveti aceasta afectiune sau daca nu sunteti sigur, va rugam sa intrebati medicul inainte de a lua Azomyr.

Utilizarea altor medicamente
Nu se cunosc interactiuni ale Azomyr cu alte medicamente.

Utilizarea Azomyr cu alimente si bauturi
Azomyr poate fi luat cu sau fara alimente.

Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alatati adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament .
Daca sunteti gravida sau alatati, nu este recomandata utilizarea Azomyr.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Pentru dozele recomandate, nu este de asteptat ca Azomyr sa va produca somnolenta sau sa va scada atentia. Totusi, foarte rar, la unii oameni poate provoca somnolenta, care le poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale Azomyr
Azomyr comprimate contine lactoza. daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament .

 3. CUM SA LUATI AZOMYR
Adulti si adolescenti (cu varsta de 12 ani si peste): luati un comprimat o data pe zi. Inghititi comprimatul intreg cu apa, cu sau fara alimente. Referitor la durata tratamentului, medicul dumneavoastra va determina tipul de rinita alergica de care suferiti si va stabili cat timp trebuie sa luati Azomyr.
Daca rinita dumneavoastra este intermitenta (prezenta simptomelor timp de mai putin de 4 zile pe saptamana sau mai putin de 4 saptamani), medicul dumneavoastra va va recomanda o schema de tratament care va depinde de evaluarea istoricului bolii dumneavoastra.
Daca rinita dumneavoastra este persistenta (prezenta simptomelor timp de 4 zile sau mai mult pe saptamana si mai mult de 4 saptamani), medicul dumneavoastra va poate recomanda un tratament pe o durata mai lunga.
Pentru urticarie, durata tratamentului poate varia de la pacient la pacient si de aceea trebuie sa urmati recomandarile medicului dumneavoastra.

Daca luati mai mult decat trebuie din Azomyr
Luati Azomyr numai in dozele prescrise pentru dumneavoastra. Nu se asteapta aparitia unor probleme serioase in caz de supradozaj accidental. Cu toate acestea, daca luati mai mult Azomyr decat vi s-a recomandat, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Daca uitati sa luati Azomyr
Daca uitati sa luati doza de medicament la timp, luati-o cat mai curand posibil, apoi reveniti la schema de tratament obisnuita. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

 4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Azomyr poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
La adulti, reactiile adverse au fost similare celor produse de un comprimat care nu contine componenta activa. Cu toate acestea, oboseala, uscaciunea gurii si durerea de cap au fost raportate mai frecvent decat in cazul administrarii unui comprimat care nu contine componenta activa. La adolescenti, cefaleea a fost cea mai frecventa reactie adversa raportata.
Dupa punerea pe piata a Azomyr, au fost raportate foarte rar cazuri de reactii alergice severe (respiratie dificila, respiratie suieratoare, senzatie de mancarime, urticarie si umflatura) si eruptii pe piele. De asemenea, au fost raportate foarte rar cazuri de palpitatii, accelerarea batailor inimii, durere abdominala, greata (stare de rau general), varsaturi, senzatie de disconfort gastric, diaree, ameteli, somnolenta, greutate de a adormi, dureri musculare, halucinatii, convulsii, neliniste cu hiperactivitate motorie, inflamatia ficatului si valori anormale ale testelor functionale hepatice.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 5. CUM SE PASTREAZA AZOMYR
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 30°C.
A se pastra in ambalajul original.
Nu utilizati Azomyr dupa data de expirare inscrisa pe cutie si blister.
Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Spuneti farmacistului dumneavoastra daca observati orice modificare a aspectului comprimatelor.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

 6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Azomyr
– Substanta activa este desloratadina 5 mg.
– Celelalte componente sunt hidrogenofosfat de calciu dihidrat, celuloza microcristalina, amidon de porumb, talc. Filmul comprimatului este alcatuit dintr-un invelis filmat (continand lactoza monohidrat, hipromeloza, dioxid de titan, macrogol 400, indigotin (E132)) si un invelis transparent (continand hipromeloza, macrogol 400), ceara carnauba, ceara alba.

Cum arata Azomyr si continutul ambalajului
Azomyr comprimate filmate 5 mg este ambalat in blistere unidoza, in cutii cu 1, 2, 3, 5, 7, 10, 14, 15, 20, 21, 30, 50 sau 100 comprimate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata:
SP Europe, Rue de Stalle 73, B-1180 Bruxelles, Belgia.

Producator:
SP Labo N.V., industriepark 30, B-2220 Heist-op-den-Berg, Belgia.
Pentru orice informatii despre acest medicament , va rugam sa contactati reprezentantii locali ai detinatorului autorizatiei de punere pe piata:
België/Belgique/Belgien
Rue de Stalle/Stallestraat 73.

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.