Indicatii: Afectiunile inflamatorii acute si cronice ale mucoasei bronsice.
Prezentare farmaceutica: Picaturi cu substante active pur vegetale. Pentru a combate mai bine efectele infectiilor cailor respiratorii superioare cu mijloace fitoterapeutice (plante medicinale), este indicata utilizarea combinatiilor de mai multe substante active. Flacoane a 30 ml Bronchicum picaturi.
Compozitie: 100 ml solutie contin ca substante terapeutic active: tinctura de cimbru (1:5) 22 ml , tinctura de sapunel (1:5), 19 ml , tinctura de coaja de quebracho (1:5) 14 ml . Alte componente: sirop special, ulei de eucalipt, mentol, etanol, apa pura. Cimbrul: are actiune bronhospasmolitica (calmeaza contractiile bronhiilor), expectoranta (favorizeaza eliminarea prin tuse a secretiilor bronsice) si antibacteriana (distruge flora microbiana ce a declansat afectiunea respiratorie). Radacina de sapunel actioneaza mai ales ca fluidifiant al secretiilor bronsice. Coaja de Quebracho: substantele din compozitia acesteia stimuleaza functia respiratorie. Combinarea proprietatilor acestor plante reuneste armonios efectele lor terapeutice si permite o actiune cuprinzatoare asupra inflamatiei acute sau cronice a mucoasei bronsice.
Contraindicatii: Nu sunt cunoscute.
Efecte secundare: Rareori, iritatii ale mucoasei gastrice.
Interactiuni medicamentoase: Nu sunt cunoscute.
Posologie si mod de administrare: In absenta altor recomandari medicale, sunt indicate urmatoarele doze zilnice, administrate pe zahar sau cu ceai cald: adulti si tineri: cate 20-30 picaturi de 3-5 ori pe zi; copii intre 6 si 14 ani: 20 picaturi de 3-5 ori pe zi; copii sub 6 ani: dupa varsta, pana la 15 picaturi de 3-5 ori pe zi.
Avertismente: Contine alcool 29,5 vol.%. A se agita inaintea utilizarii Pentru picurare, tineti flaconul in pozitie verticala Avertizare pentru diabetici: 20 si respectiv 30 picaturi contin 0,24-respectiv 0,36-grame de glucide. In cazul diabeticilor, nu se va administra pe zahar
Informatii suplimentare: In cele ce urmeaza, am dori sa va mai oferim cateva informatii si indicatii, astfel incat suferinta dvs. sa se amelioreze cat mai repede cu putinta. In primul rand, daca afectiunea dvs nu se amelioreaza in cateva zile, consultati-va medicul. El este singurul care stie cum puteti fi ajutat. Ce este de fapt tusea? Tusea ce apare in afectiunile respiratorii este un important reflex de aparare a organismului, realizand eliminarea din caile respiratorii a unor corpi straini si a secretiilor. In cazul infectiilor cailor respiratorii superioare, se disting doua tipuri de tuse : tusea productiva, ce produce expectoratia, prin care se elimina factorii iritanti si secretiile bronsice. Aceste secretii incarca altfel caile respiratorii, aderand puternic de peretii bronhiilor. Tusea seaca iritativa este in schimb mai dureroasa. Cu acest tip de tuse incepe de obicei tusea din timpul “racelilor”. In acest caz, factorii iritanti afecteaza puternic mucoasa arborelui respirator, ducand la distrugerea straturilor mucoasei. Centrul nervos al tusei este situat la nivelul sistemului nervos central, in prelungirea maduvei spinarii, in dreptul cefei. Ce mai puteti face daca se anunta o “raceala”? Recomandari generale: mult somn , multa liniste si mult aer curat (si in interiorul incaperilor). Abtineti-va de la fumat. In cazul “racelilor” si al febrei, copiii trebuie sa primeasca multe lichide. Daca sunteti afebril, puteti face o baie fierbinte. Prin aburii lor calzi, inhalatiile pot, de asemenea, sa va fie utile.
Producator: Rhône-Poulenc Rorer