Indicatii: In distrofiile sugarului, in boala diareica acuta si cronica, in sindroamele de malabsorbtie de etiologie diversa, in echilibrarea nutritionala pre- si postoperatorie, malnutritie, arsuri, nefroze, ca suplimentare proteica la gravide si varstnici.
In dieta copilului sau adultului poate fi incorporat ca suplimentare proteica in lapte, supe, pireuri, calculandu-se necesarul proteic in functie de caz.
Compozitie
Produs dietetic hiperproteic, fara lactoza, continand:
proteine 60 g
glucide 25 g
lipide 1-3 g
saruri minerale 8 g
vitamine 0,15 g
apa 5 g
(pentru 100 g pulbere) (cutie a 250 g).
100 g pulbere de Caseolact contin echivalentul a 340 de calorii sau 60 g proteine.
Mod de administrare
Dizolvarea Caseolactului se face intr-o cantitate minima de apa (1 g pulbere la 5 ml apa) care in prealabil a fost fiarta impreuna cu zaharul sau glucoza necesara si racita la 37 grade C. Produsul astfel preparat se consuma imediat. Se poate prepara o cantitate mai mare, pentru mai multe mese, cu conditia ca pastrarea sa se faca la frigider (2-6 grade C) intr-un vas bine inchis.