Prospect Ifirmacombi

Ifirmacombi este folosit la adultii cu hipertensiune esentiala (tensiune arteriala crescuta) care nu este controlata corespunzator cu irbesartan sau cu hidroclorotiazida, administrate în monoterapie.

Ifirmacombi este un medicament care contine doua substante active, irbesartan si hidroclorotiazida. Este disponibil sub forma de comprimate ovale (de culoare roz: 150 mg irbesartan si 12,5 mg hidroclorotiazida; de culoare roz: 300 mg irbesartan si 25 mg hidroclorotiazida; de culoare alba: 300 mg irbesartan si 12,5 mg hidroclorotiazida).

Ifirmacombi este un „medicament generic”. Aceasta inseamna ca Ifirmacombi este similar cu „medicamentul de referinta” deja autorizat in Uniunea Europeana (UE), denumit CoAprovel. Pentru mai multe informatii despre medicamentele generice, a se consulta documentul de intrebari si raspunsuri disponibil aici.

 Pentru ce se utilizeaza Ifirmacombi?
Ifirmacombi este folosit la adultii cu hipertensiune esentiala (tensiune arteriala crescuta) care nu este controlata corespunzator cu irbesartan sau cu hidroclorotiazida, administrate in monoterapie. Prin „esentiala ” se intelege ca tensiunea arteriala ridicata nu are o cauza evidenta.
Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

 Cum se utilizeaza Ifirmacombi?
Ifirmacombi se administreaza oral, cu sau fara alimente. Doza de Ifirmacombi care se va administra depinde de doza de irbesartan sau hidroclorotiazida administrata anterior pacientului. Nu se recomanda administrarea de doze zilnice mai mari de 300 mg de irbesartan si 25 mg de hidroclorotiazida. Ifirmacombi poate fi asociat cu alte medicamente pentru hipertensiune.

 Cum actioneaza Ifirmacombi?
Ifirmacombi contine doua substante active, irbesartan si hidroclorotiazida.
Irbesartan este un „antagonist al receptorilor de angiotensina II”, ceea ce inseamna ca blocheaza actiunea in organism a unui hormon, numit angiotensina II. Angiotensina II este un puternic vasoconstrictor (o substanta care ingusteaza vasele de sange). Prin blocarea receptorilor de care se leaga in mod normal angiotensina II, irbesartanul blocheaza efectul hormonului, ceea ce duce la dilatarea vaselor de sange.

Hidroclorotiazida este un diuretic, adica un alt tip de tratament contra hipertensiunii. Aceasta actioneaza prin cresterea frecventei urinarilor, reducand cantitatea de lichid din sange, ceea ce duce la scaderea tensiunii arteriale.

Combinatia celor doua substante active are un efect cumulativ, reducand tensiunea arteriala mai mult decat fiecare medicament administrat in monoterapie. Prin scaderea tensiunii arteriale, se reduc riscurile asociate tensiunii arteriale ridicate, cum ar fi cel de a suferi un accident vascular.

 Cum a fost studiat Ifirmacombi?
Dat fiind ca Ifirmacombi este un medicament generic, studiile pe pacienti s-au limitat la teste care sa demonstreze ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, CoAprovel. Doua medicamente sunt considerate bioechivalente daca produc in organism aceleasi niveluri de substanta activa.

 Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Ifirmacombi?
Întrucat Ifirmacombi este un medicament generic si este bioechivalent cu medicamentul de referinta, beneficiile si riscurile asociate acestuia sunt considerate identice cu cele ale medicamentului de referinta.

 De ce a fost aprobat Ifirmacombi?
CHMP a concluzionat ca, in conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Ifirmacombi are o calitate comparabila si este bioechivalent cu CoAprovel. Prin urmare, punctul de vedere al CHMP a fost ca, la fel ca si in cazul CoAprovel, beneficiile sunt superioare riscurilor identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Ifirmacombi.

 Alte informatii despre Ifirmacombi:
Comisia Europeana a acordat KRKA, d.d., Novo mesto o autorizatie de introducere pe piata pentru Ifirmacombi, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 4 martie 2011. Autorizatia de introducere pe piata este valabila cinci ani, dupa care poate fi reinnoita.
Pentru mai multe informatii referitoare la tratamentul cu Ifirmacombi, cititi prospectul sau consultati medicul sau farmacistul.
Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 01-2011

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.