Prospect Ketomag

Indicatii: Este indicat pentru atenuarea unor sindroame dureroase, pentru tratamentul simptomatic al afectiunilor reumatice inflamatorii, degenerative si metabolice; durerea post-traumatica, artrita reumatoida, spondiloartrita seronegativa (spondilita anchilozanta, artrita psoriazica, artrita reactiva), guta, pseudoguta, artoze, reumatism extraarticular (tendinita, bursita, periartrite, scapulohumerale).

 Ingredient activ: ketoprofen

 Prezentare farmaceutica:
Supozitoare continand 100 mg Ketoprofen, in cutii continind 2 folii a cite 5 supozitoare.

 Actiune terapeuticã:
Ketoprofenul este un antireumatismal nesteroidian din grupa derivatilor acidului propionic cu propietati antiinflamatoare, analgezice si antipiretice marcante. Ketoprofenul inhiba biosinteza prostaglandinelor si exercita un efect anti-agregant plachentar.

 Mod de administrare:
Cite un supozitor de 3 ori pe zi. Doza zilnica maxima este 300 mg ketoprofen.

 Contraindicatii:
• Nou nascuti si copii;

• Ulcer gastro-duodenal, ulcer peptic activ;

• Hipersensibilitate la ketoprofen, acid acetilsalicilic sau la alti inhibitori ai sintezei de prostaglandine, sau la una din componentele produsului;

• La pacientii care sufera de astm bronsic sau cu afectiuni alergice, exista riscul unui bronhospasm.Precautii:

• Pacientii supusi tratamentului de lungã duratã vor fi atentionati cu privire la simptomele unei afectãri hepatice: obosealã anormalã, urinã inchisã la culoare, fecale decolorate; la instituirea tratamentului cu ketoconazol se vor evita factorii care sporesc riscul acestei afectãri hepatice: antecedente hepatice, intolerantã la medicament, tratament cu griseofulvinã, utilizarea concomitentã a unor medicamente hepato-toxice; tratamentul de lungã duratã impune monitorizarea functiilor hepatice prin verificãri repetate: dacã testele sunt pozitive tratamentul se intrerupe; dupã tratamentul cu griseofulvinã este necesar sã se facã o pauzã de o lunã inainte de inceperea tratamentului cu ketoconazol; se administreazã cu prudentã femeilor insãrcinate, numai in cazurile in care avantajele posibile justificã riscurile probabile de afectare hepatic ã; se recomandã renuntarea la alãptare pe durata tratamentului.

 Sarcina si alaptarea:
Sarcina: Nu se dispune de studii de specialitate despre riscul asupra fatului in timpul sarcinii. Studiile la animale nu au demonstrat nici un risc. In ultimul trimestru de sarcina nu se va recomanda produsul medicamentos, deoarece poate prelungi travaliul, diminuind contractiile uterine.

Alaptarea: Ketoprofenul se regaseste in laptele matern. Din acest motiv nu se va administra in timpul alaptarii.

 Reactii adverse:
Frecvent: gastro-intestinale: dispepsie,greata, dureri abdominale, flatulenta, diaree sau constipatie.

Ocazional: cefalee, vertij, oboseala, stari depresive, varsaturi.

Foarte rar: tulburari vizuale, reactii hepatice si renale, crize astmatice, reactii cutanate (sindromul Stevens-Johnson), alterarea formulei sanguine

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.