Prospect Neo-Enteroseptol

Indicatii: Clorhidratul de loperamida se leaga de receptorii opiacei din peretele intestinal. Ca urmare, are loc o inhibare a eliberarii de acetilcolina si de prostaglandine, reducand astfel peristaltismul propulsor si incetinind tranzitului intestinal.
Clorhidratul de loperamida accentueaza tonusul sfincterului anal, reducand astfel senzatia imperioasa de defecatie. Tinand cont de afinitatea crescuta pentru peretele intestinal si metabolizarea sa in procent mare la primul pasaj hepatic, clorhidratul de loperamida nu ajunge practic in circulatia sistemica.

Clorhidratul de loperamida este usor absorbit in intestinul subtire, apoi aproape complet extras si metabolizat in ficat si excretat prin bila. Timpul de injumatatire variaza intre 9 si 14 ore (media fiind de 8-10 ore). Excretia se realizeaza in principal prin fecale (90%).

Tratamentul simptomatic al diareei acute nespecifice si cronice functionala, lezionala. In cazul pacientilor cu ileostomie, produsul poate fi utilizat atat pentru a reduce numarul si volumul scaunelor cat si pentru a mari consistenta acestora

Compozitie si Mod de Ambalare

1 capsula contine 2mg clorhidrat de loperamida.
Cutie cu 1 blister cu 6 capsule a 2mg clorhidrat de loperamida.

Contraindicatii

Copii sub 5 ani. Difteria acuta (caracterizata prin scaune cu sange si stari febrile grave). Colita ulceroasa acuta sau colita pseudomembranoasa in asociere cu antibiotice. Cazurile in care peristaltismul intestinal nu trebuie inhibat. Se intrerupe tratamentul daca se instaleaza constipatie, distensie si sensibilitate abdominala.

Reactii Adverse

S-au semnalat: reactii de hipersensibilitate (eruptii cutanate); constipatie si/sau distensie abdominala asociate in rare cazuri cu ileus, in special in cazurile in care prescriptiile nu au fost respectate

PRECAUTII:
La pacientii cu diaree, in special la copii, poate apare o depletie hidroelectrolitica. In aceste situatii se recomanda administrarea de lichide cu aport de electroliti. Daca in cazul unei diarei acute nu se constata ameliorare in primele 48 de ore de la instituirea tratamentului, acesta se va intrerupe imediat iar pacientii vor trebui consultati de catre medic. La gravide si in perioada de alaptare nu se recomanda administrarea de Neo-Enteroseptol. Pe durata tratamentului se recomanda sa nu se conduca automobile sau sa se opereze mecanisme (exista posibilitatea de a apare somnolenta sau ameteala).

Mod de Administrare

Diaree acuta: doza initiala este de 2 capsule pentru adulti si 1 capsula pentru copiii peste 5 ani, urmate de o capsula dupa fiecare emisie consecutiva de scaune lichide. Diaree cronica: doza initiala este de 2 capsule pentru adulti si 1 capsula pentru copiii peste 5 ani; aceasta doza se va ajusta pana la obtinerea de 1-2 scaune solide/zi, ceea ce de regula se realizeaza de obicei cu o doza de intretinere de 1-6 capsule/zi. Doza maxima: pentru diaree acuta si cronica este de 8 capsule pe zi pentru adulti. La copiii peste 5 ani: 3 capsule/20kg corp.

Producator
Specifar, Grecia

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.