Comprimate
Ce substante active contine QUARELIN?
Un comprimat contine ca substante active metamizol sodic( o substanta analgezica) 400 mg, clorhidrat de drotaverina ( o substanta spasmolitica) 40 mg si cofeina 60 mg.
Care sunt celelalte componente ale comprimatelor Quarelin?
In afara de substantele active, comprimatele contin si un numar de excipienti : amidon de porumb, polividona, celuloza microcristalina, stearat de magneziu, talc.
Pentru ce se foloseste Quarelin?
Acest medicament este o asociere de substante active destinata, in special, tratamentului durerilor de cap.
Cand nu trebuie sa folositi Quarelin?
• Quarelin nu trebuie administrat in caz de hipersensibilitate cunoscuta la una dintre componentele sale sau la acidul acetilsalicilic si in cazul in care pacientul a avut inainte de a administra acest medicament o criza de astm bronsic, eruptii cutanate sau rinita acuta ( febra fanului) datorate acidului acetisalicilic.
-in cazul anumitor boli metabolice
-in cazul scaderii semnificative a numarului de leucocite ( sub 1500/mm ) sau daca inainte de a administra acest medicament, pacientul a avut, din orice cauza, o scadere a numarului de leucocite ( agranulocitoza)
• insuficienta renala, hepatica si cardiac severe/ sindromul de debit cardiac scazut/, bloc artrio- ventricular de gradul II-III.
• Nu exista date privind administrarea medicamentului la copii ; prin urmare , acest medicament nu trebuie administrat copiilor sub vasta sub 12 ani.
De ce trebuie sa tineti cont inainte de a folosi Quarelin?
Acest medicament poate fi administrat numai sub strict control medical in caz de :
• afectiune alergica cunoscuta ( astm bronsic)
• predispozitie alergica.
De ce trebuie sa tineti cont daca utilizati si alte medicamente in acelasi timp
Puteti sa utilizati acest produs medicamentos in acelasi timp cu alte medicamente, dar numai cu acordul medicului, deoarece in cazul administrarii associate, efectul medicamentelor se poate modifica.
De ce trebuie sa tineti cont in timpul tratamentului cu Quarelin?
In cazul aparitiei simptomelor caracteristice scaderii marcate a numarului de leucocite ( vezi: “ reactii adverse” ), intreruperea imediata a tratamentului are importanta decisive pentru vindecare. Ca urmare, in cazul aparitiei simptomelor enumerate la paragraful “ Reactii adeverse “, trebuie sa opriti imediat administrarea medicamentului si sa va adresati medicului.
Este necesara precautie sporita in cazul utilizarii medicamnetului de catre pacientii cu astm bronsic sau infectii cornice ale tractului respirator ( in special , simptome de tip febra fanului), precum si in cazul pacientilor cu hipersensibilitate la analgezice sau antireumatice. Aceeasi precautie este necesara si in cazul pacientilor cu hipersensibilitate la alte produse ( de exemplu, alimente, conservanti, par de animale)
Ce trebuie sa faceti daca sunteti insarcinata sau alaptati?
Nu se recomanda administrarea acestiu medicament in timpul sarcinii sau in perioada de alaptare.
Poate influenta Quarelin capacitatea de a conduce vehicule si de a utiliza utilaje?
In general, acest medicament nu afecteazaa capacitatea de a conduce si de a folosi utilaje.
Cum trebuie administrat q uarelin?
In caz de durere, doza recomandata pentru adulti este ½ – 1 comprimat Quarelin de 2-3 ori pe zi , dupa masa. Doza zilnica maxima recomandata este de 3 comprimate Quarelin.
Ce reactii adverse pot sa apara in timpul administrarii Quarelin?
Cele mai importante reactii adverse ale acestui medicament au in baza reactiile de hipersensibilitate ( modificari ale hemogramei, in special scaderea semnificativa a numarului de leucocite, soc anafilatic, leziuni ale pileii si mucoaselor). De asemenea, aceste reactii adverse pot sa apara dupa administrarea catorva doze care nu au produs reactiile adverse mentionate.
Simptomele de scadere severa a numarului de leucocite : febra, frisoane, dureri in gat, , dificultati de inghitire, inflamatii ale cavitatii bucale, nazale, faringiniene cat si zona genitala si perinala.
Pot sa apara tendinta crescuta la sangerare si/sau sangerari punctiforme ale pielii si mucoaselor.
Simptomele premonitorii pentru socul anafilactic sunt : transpiratii reci, scaderea tensiunii arteriale, ameteli, senzatie de slabiciune, greata, pigmentare, sufocare. La acestea se pot adauga umflarea fetei, mancarimi ale pielii, senzatie de presiune in regiunea cardiaca, palpitatii, senzatie de racier a extremitatilor.
In cazul unei afectiuni renale preexistente sau a supradozajului poate sa apara o tulburare tranzitorie a functiei renale ( scaderea cantitaii urinale)
Rar, pot sa apara tulburari gastro-intestinale ( grata, varsaturi, diaree, constipatie).
Alte reactii de hipersensibilitate : eruptii cutanate, edem, hyperemia mucoaselor cavitatii bucale , nazale si a mucoasei faringiene.
s-a descries aparitia crizelor astmatice, in special la pacientii cu intoleranta la acid acetilsalicilic.
In cursuladministrarii acestui medicament, urina se poate colora in rosu.
Ce trebuie sa faceti imediat daca ati luat prea multe comprimate de Quarelin odata?
Daca ati luat prea multe comprimate odata, adresati-va imediat medicului dvs sau mergeti la cel mai apropiat serviciu de urgenta.
Cum trebuie sa pastrati comprimatele Quarelin?
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A nu se lasa la indemana copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 25 C, in ambalajul oroginal.
Ambalaj
Cutie cu 1 blister a 10 comprimate.
Detinatorul Autorizatiei de Punere pe Piata
CHINOIN Pharmaceutical and Chemical Works Co. Ltd
To utca 1-5
1045 Budapest
ungaria
data ultimei revizuiri a prospectului
iulie 2003
REPREZENTANTA SANOFI-SYNTHELABO ROMANIA
B-dul Carol I , nr. 34-36, IBC MODERN, Et. VI,
Bucuresti, sector 2
Tel: (021) 250 73 92 ; 250 73 93 ; 250 73 94
Fax : (021) 250 73 80
U.H.2003.07
12418