Prospect Reltebon 40 mg comprimate filmate cu eliberare prelungita

Reltebon contine substanta activa clorhidrat de oxicodona, care apartie unui grup de medicamente numite opioide.Acestea sunt calmante puternice.
Reltebon 10 mg comprimate filmate cu eliberare prelungita
Reltebon 20 mg comprimate filmate cu eliberare prelungita
Reltebon 40 mg comprimate filmate cu eliberare prelungita
Reltebon 80 mg comprimate filmate cu eliberare prelungita
Clorhidrat de oxicodona

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament, deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau
farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect.Vezi pct. 4.

Ce gasitiin acest prospect:
1. Ce esteReltebon si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Reltebon
3. Cum sa luati Reltebon
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Reltebon
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Reltebon si pentru ce se utilizeaza
Reltebon contine substanta activa clorhidrat de oxicodona, care apartie unui grup de medicamente numite opioide.Acestea sunt calmante puternice.
Reltebon este utilizat pentru ameliorarea durerilor severe care necesita tratament cu un analgezic opioid, la adulti si adolescenti cu varsta peste 12 ani.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Reltebon
Nu utilizati Reltebon
– daca sunteti alergic la clorhidratul de oxicodona sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
– daca aveti problemesevere la respiratie, prea putin oxigen in sange (hipoxie) sau prea mult dioxid de carbon in sange (hipercapnie).
– daca aveti boala pulmonara obstructiva cronica severa, cord pulmonar (modificari la nivelul inimii din cauza supraincarcarii cronice a circulatiei pulmonare) sau astm bronsic acut sever.
– daca aveti paralizie intestinala.
– daca aveti abdomen acut sau golire gastrica intarziata.
Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati Reltebon, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului
– daca sunteti in varsta sau aveti debilitati
– dacaaveti probleme ale plamanilor, ficatului sau rinichilor
– daca aveti o anumita afectiune a glandei tiroide, functie redusa a glandei tiroidei
– daca aveti insuficienta corticosuprarenala (boala Addison),
– daca aveti prostata marita (hipertrofie de prostata)
– daca consumati alcool etilic in cantitati mari sau sunteti in curs de renuntare la alcool
– daca aveti o dependenta cunoscuta de opioide
– daca aveti o inflamatie la nivelul pancreasului (pancreatita)
– inconditii de presiune crescuta la nivelul creierului, de exemplu traumatism cranian
– daca aveti tulburari de reglare a circulatiei sangelui
– daca aveti colica biliara sau colica renala
– daca aveti tensiune arteriala mica sau un volum mic de sange
– daca aveti epilepsie sau predispozitie la crize convulsive
– daca luati inhibitori MAO (pentru tratamentul depresiei)
– daca aveti o boala inflamatorie a intestinului
– dacavi s-a efectuat recent o interventie chirurgicala la nivelul abdomenului.
Va rugam sa discutati cu medicul dumneavoastra daca oricare dintre aceste situatii este sau a fost valabila pentru dumneavoastra.
Reltebonpoate produce dependenta. Atunci cand este utilizat o perioada lunga de timp, poate aparea toleranta la efectele acestuia si pot fi necesare doze mai mari pentru a mentine controlul durerii. Utilizarea cronica de Reltebon poate duce la dependenta fizica si poate sa apara un sindrom de sevraj la intreruperea brusca a tratamentului. Cand un pacient nu mai necesita tratament cu clorhidrat de oxicodona, se recomanda reducerea treptata a dozei, pentru a preveni simptomele de sevraj. Atunci cand este indicat la pacientii cu dureri cronice, riscul de a dezvolta dependenta fizica sau psihica este semnificativ redus si trebuie analizat in raport cu potentialele beneficii. Va rugam sa
discutati acest lucru cu medicul dumneavoastra.
Rar, poate aparea o sensibilitate crescuta la durere, care nu raspunde la cresteri ale dozei. In acest caz, medicul dumneavoastra va va reduce doza sau va va recomanda un alt analgezic opioid. Reltebon nu este recomandat pentru utilizare inaintea unei interventii chirurgicale sau in primele 24 de ore dupa o asemenea interventie.
Reltebon trebuie utilizat cu precautie deosebita la pacientii care abuzeaza de alcool etilic si droguri, sau la cei cu astfel de antecendente.
Se recomanda evitarea consumului de alcool etilic in timpul utilizarii Reltebon.Consumul de alcool in timpul tratamentului cu Reltebon va poate face sa va simtiti mai somnolent sau poate creste riscul de aparitie a unor reactii adverse grave, ca respiratia superficiala cu risc de oprire a respiratiei si pierdere a cunostintei.
Copii si adolescenti
Utilizarea Reltebon nu a fost evaluata la copii cu varsta sub 12 ani. Nu este recomandata utilizarea acestuia la copiii cu varsta sub 12 ani, deoarece nu au fost stabilite siguranta si eficacicatea.
Pacienti varstnici
La pacientii varstnici fara insuficienta renala sau hepatica nu este necesara,in general,o ajustare a dozei.
Reltebon impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Urmatoarele medicamente pot influenta efectele Reltebon sau reactiile adverse la Reltebon
– somnifere sau tranchilizante (sedative, hipnotice)
– alte medicamente care actioneaza asupra sistemului nervos (fenotiazine,
neuroleptice)
Antidepresive
Relaxante musculare
– alte opiode sau alcoolul etilic pot intensifica reactiile adverse laoxicodona, in special
incetinirea respiratiei (deprimarerespiratorie).
– medicamente utilizate pentru tratarea alergiilor (antihistaminice)
– medicamente utilizate pentru tratarea varsaturilor (antiemetice)
– medicamentele utilizate pentru tratarea bolii Parkinson pot intensifica anumite reactii adverse la oxicodona (de exemplu, constipatie, gura uscata sau tulburari
urinare).
Inhibitorii monoaminooxidazelor (IMAO) pot intensifica reactiile adverse la oxicodona (de exemplu, excitatie, scadere sau cresterea tensiunii arteriale).
Urmatoarele medicamente pot creste concentratia oxicodonei din sange si poate fi necesar ca medicul dumneavoastra sa va modifice doza de Reltebon:
Medicamente utilizate in tratamentul infectiilor (de exemplu claritromicina, eritromicina si telitromicina) sau al infectiilor cu fungi (de exemplu ketoconazol, voriconazol, itraconazol, posaconazol)
Medicamente ca rifampicina (utilizata in tratmentul tuberculozei)
Medicamente utilizate in tratamentul infectiei cu HIV (de exemplu boceprevir, ritonavir, indinavir, nelfinavir si saquinavir).
Cimetidina (utilizata in tratamentul arsurilor gastrice)
Medicamente ca paroxetina si fluoxetina (antidepresive) si sunatoare (o planta medicinala)
Chinidina (utilizata in tratamentul bolilor de inima)
Carbamazepina, fenitoina (utilizate in tratamentul epilepsiei).
De asemenea, sucul de grepfruit poatecreste concentratiile oxicodonei din sange.
Reltebonimpreuna cu alimente, bauturi si alcool
Se recomanda evitarea consumului de alcool in timp ce utilizati Reltebon. Consumul de alcool in timpul tratamentului cu Reltebon va poate face sa va simtiti mai somnolent si poate creste riscul aparitiei reactiilor adverse, cum este respiratia superficiala asociata cu un risc de oprire a respiratiei si pierdere a cunostintei. Sucul de grepfruit poate inhiba metabolizarea oxicodonei, ceea ce duce la cresterea efectului acesteia. De aceea, se recomanda evitarea consumului de suc de grepfruit in timpul tratamentului cu Reltebon.
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Sarcina
Datele provenite din utilizarea oxicodonei la femeile gravide sunt limitate.Oxicodona trece prin placenta in circulatia copilului. Utilizarea oxicodonei in timpul sarcinii poate cauza simptome de sevraj la nou-nascuti. Copiii mamelor care au utilizat oxicodona in cursul ultimelor 3-4 saptamani de sarcina trebuie monitorizati pentru deprimare respiratorie. Utilizarea oxicodonei in timpul travaliului poate determina dificultati severe de respiratie la nou-nascut.Reltebon poate fi utilizat in timpul
sarcinii numai daca beneficiile depasesc riscurile posibile pentru copil.
Alaptarea
Oxicodona poate trece in laptele matern, determinand dificultati de respiratie la nou-nascut.Prin urmare, Reltebon nu trebuie utilizat in timpul alaptarii.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Oxicodona va poate afecta capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.
In timpul tratamentului de mentinere, o interdictie generala privind timpul de conducere a unui vehicul poate sa nu fie necesara. Medicul curant trebuie sa evalueze situatia individuala. Va rugam sa discutati cu medicul dumneavoastra cand si in ce conditii puteti conduce un vehicul. Reltebon contine lactoza
Acest medicament contine lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, intrebati-l inainte de a utiliza acest medicament.

3. Cum sa utilizati Reltebon
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra.Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Adulti si adolescenti (cu varsta de cel putin 12 ani)
Doza uzuala initiala este de 5 sau 10 mg clorhidrat de oxicodona, la interval de 12 ore. Cu toate acestea, medicul dumneavoastra va va prescrie doza necesara in tratamentul durerii. Dupa determinarea dozei zilnice, divizarea in doze unice si orice modificare a dozelor in cursul terapiei vor fi efectuate de medicul curant, in functie de dozele administrate anterior. Pacientii care au luat deja medicamente opioide pot incepe tratamentul cu doze mai mari, luand in considerare experienta lor anterioara cu opioide.
Unii pacienti tratati cu Reltebon conform schemei terapeutice stabilizate necesita analgezice cu actiune rapida ca tratament de urgenta pentru controlul durerilor care apar in perioada dintre administrarea dozelor. Reltebon nu este indicat pentru tratamentul acestui tip de dureri. Pentru tratamentul durerii care nu este provocata de cancer este suficienta,in general,o doza zilnica de 40 mg de clorhidrat de oxicodona (20 mg de doua ori pe zi), dar pot fi necesare doze mai mari. Pacientii cu dureri in cadrul unei afectiuni canceroasenecesita,de obicei,doze de 80-120 mg clorhidrat de oxicodona, care pot fi crescute pana la 400 mg, in cazuri individuale. Tratamentul trebuie evaluat regulat, luand in considerare ameliorarea durerii si alte efecte, cu scopul de a obtine cel mai bun control al durerii si posibilitatea de a trata in timp util orice reactie adversa, precum si
luarea deciziei daca terapia trebuie continuata.
Insuficienta renala/hepatica sau greutate corporala mica
Daca aveti insuficienta renala si/sau hepatica sau daca aveti o greutate corporala mica medicul dumneavoastra va poate prescrie o doza initiala mai mica.
Modul si durata administrarii
Inghititi comprimatele cu eliberare prelungita intregi, cu o cantitate suficienta de lichid (½ pahar de apa), cu sau fara alimente, dimineata si seara,conformunei scheme stabilite (de exemplu, la ora 8:00 si la ora 20:00).
Comprimatele cu eliberare prelungita nu trebuie sparte, zdrobite sau mestecate, deoarece acest lucruduce la eliberarea rapida a oxicodonei, cauzata de deteriorarea proprietatilor de eliberare prelungita. Administrarea comprimatelor de Reltebon sparte, mestecate sau zdrobite duce la eliberarea rapida si absorbtia unei doze potential letale de oxicodona (vezi pct. “Daca luati mai mult Reltebon decat trebuie”).Relteboneste numai pentru administrareorala. In caz de injectare abuziva (injectie in vena) excipientii comprimatului pot cauza distrugerea tesutului din jur(necroza) , modificarea tesutului
pulmonar (granuloame la nivelul plamanului) sau alte reactii adverse grave, potential letale. [Doar pentru cutiilecu blistere cu inchidere securizatapentru copii:]
Instructiuni de utilizare pentru blisterele cu inchidere securizata pentru copii:
1. Nu impingeti comprimatul direct din alveola.
2. Separati o sectiune din blister, acolo unde este marcata cu perforatii.
3. Dezlipiti cu grija folia de pe spate si deschideti alveola.
Medicul dumneavoastra va ajusta doza in functie de intensitatea durerii si de raspunsul dumneavoastra la tratament. Luati numarul de comprimate cu eliberare prelungita stabilit de catre medicul dumneavoastra de doua ori pe zi.
Daca luati mai mult Reltebon decat trebuie
Daca ati luat mai mult Reltebon decat v-a fost prescris trebuie sa va adresati imediat medicului dumneavoastra sau mergeti la departamentul de urgenta al celui mai apropiat spital. Pot sa apara urmatoarele simptome: micsorarea pupilei, deprimare respiratorie, slabiciune muscularasi scaderea tensiunii arteriale. In cazuri severe, pot apareacolaps circulator, inactivitate psihica si motorie, stare de inconstienta, incetinirea ritmului batailor inimii, acumulare de apa in plamani, tensiune arterialamica si deces; abuzul de doze mari de opioide puternice, cum esteoxicodona, poate fi letal. In niciun caz nu
trebuie sa va expuneti la situatii care necesita concentrare crescuta, de exemplu, conducerea unui vehicul.
Daca uitatisa utilizati Reltebon
Daca utilizati o doza mai mica de Reltebon decat v-a fost prescris sau uitati sa luati comprimatele, ameliorarea durerii va fi, prin urmare, insuficienta sau va disparea cu totul.
Puteti sa luati un comprimat in cazul in care urmatorul trebuie luat dupa cel putin 8 ore. Apoi puteti continua sa luati comprimatele dupa programul obisnuit.
Puteti de asemenea sa luati comprimatele cu eliberare prelungita daca intervalul ramas pana la urmatorul comprimat este mai mic, insa trebuie sa amanati urmatoarea adimistrare cu 8 ore. In principiu nu trebuie sa luati Reltebon mai des de o data la 8 ore.
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa utilizati Reltebon
Nu intrerupeti tratamentul fara saanuntati medicul.
Atunci cand pacientul nu mai necesita tratament cu Reltebon, este recomandata reducerea treptata a dozei pentru a preveni simptomele unui sevraj.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Reactiile adverse semnificative sau semnele care trebuie luate in considerare si masurile ce trebuie luate cand apar aceste reactii adverse:
Daca observati oricare dintre urmatoarele reactii adverse, incetati sa luati Reltebon si contactati-l imediat pe medicul dumneavoastra. Deprimarea respiratiei este cel mai semnificativ risc indus de opioide si este cel mai probabil sa apara la pacientii varstnici sau cu dezabilitati. Prin urmare, la pacientii predispusi, opioidele pot provoca
scaderea severa a tensiunii arteriale.
In afara de aceasta, oxicodona poate provoca micsorarea pupilelor, bronhospasm si spasme la nivelul musculaturii netede si suprimarea reflexului de tuse.
Alte reactii adverse posibile
Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):
– sedare (oboseala pana la somnolenta) – aceasta este mai probabil sa apara la inceputul utilizarii comprimatelor
sau la cresteri ale dozei, insa ar trebui sa inceteze dupa cateva zile
– ameteli
– dureri de cap
– constipatie
– senzatie de rau (greata)
– stare de rau (varsaturi)
– mancarime
Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane):
– senzatie de slabiciune (astenie)
– diverse efecte secundare psihologice, cum sunt
– modificariale starii de spirit (de exemplu, anxietate, depresie)
– modificariale activitatii (nervozitate si insomnie)
– modificarile de performanta (gandire anormala, confuzie, amnezie, cazuri izolate de tulburari de vorbire)
– tremurat involuntar
– deprimarea respiratiei
– dificultati la respiratie sau respiratie suieratoare
– gura uscata, rareori insotita de sete; tulburari gastro-intestinale, cum sunt durerea de stomac, diarea, disconfort gastric (dispepsie), lipsa a poftei de mancare
– afectiuniale pielii, cum sunt eruptii trecatoare, rareori sensibilitate crescuta la lumina
(fotosensibilitate), in cazuri izolate mancarimi sau eruptii cutanate insotite de descuamarea pielii, transpiratie excesiva
– tulburari urinare (urinare frecventa)
Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 de persoane):
-reactii alergice
– deshidratare
– agitatie
– modificari ale perceptiei, cainstabilitate emotionala, depersonalizare, fericire extrema, halucinatii, modificari ale gustului, tulburari de vedere, auz anormal de fin, senzatie de ameteala sau invartire, apetit sexual scazut; dependenta de medicament (vezi pct. 2)
-secretie anormala de hormon antidiuretic
– pierderea memoriei (amnezie), crize convulsive (covulsii), constrictie musculara si dificultate la intindere, tonus muscular crescut sau scazut, ticuri, simt tactil redus (hipoestezie), tulburari de coordonare, tulburari de vorbire, lesin, furnicaturi, intepaturi sau amorteli
– stare generala de rau, puls accelerat, constientizarea batailor inimii
– largirea vaselor de sange
– tuseaccentuata, faringita, secretii nazale, modificari ale vocii, dificultati la respiratie
– ulcerela nivelul gurii, inflamatie a gingiilor, inflamatie in interiorul gurii, dificultati la inghitire, gaze, flatulenta, obstructie intestinala
– valoricrescute ale enzimelor ficatului in sange
– piele uscata
– dificultati la urinare
– tulburari ale functiei sexuale, impotenta
– raniri ca urmare a unor accidente
– durere (de exemplu dureri in piept); exces de lichide in tesuturi (edem); frisoane; sete; migrena;
dependenta fizica, cu simptome de sevraj la intreruperea tratamentului
– modificari ale lacrimatiei, constrictie a pupilei, tulburari de vedere
Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane):
– afectiuni ale ganglionilor limfatici
– scaderea tensiunii arteriale, ameteli la ridicarea in picioare din pozitie sezanda sau culcata
– spasme musculare (contractii involuntare ale muschiilor)
– sangerari gingivale; cresterea poftei de mancare; scaune de culoare neagra; pete pe dinti
– herpes simplex (o afectiune a pielii si mucoaselor)
– eruptii pe piele, asociate cu mancarimi
– sange in urina
– modificari ale greutatii corporale (pierdere sau crestere in greutate); celulita.
Cu frecventa necunoscuta (frecventa lor nu poate fi estimata din datele disponibile):
– reactii severe de hipersensibilitate (reactii anafilactice)
– agresivitate
– sensibilitate crescuta la durere, care nu poate fi ameliorata prin cresterea dozei
– aparitie a cariilor sau deteriorare a dintilor
– durere in partea dreapta a abdomenului, mancarimi si ingalbenire a pielii, ca urmare a inflamatiei vezicii biliare
– absenta a ciclului menstrual
Masuri de tratament
Daca observati oricare dintre reactiile adverse enumerate mai sus, medicul dumneavoastra va lua masurile corespunzatoare.
Constipatia ce apare ca reactie adversa poate fi prevenita prin dieta bogata in fibre si cresterea aportului de lichide. Daca va simtiti rau sau aveti varsaturi medicul dumneavoastra va va prescrie un medicament adecvat.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http:/www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Reltebon
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe blister, carton si flacon, dupa “EXP”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Cutii cu blistere: A nu se pastra la temperaturi peste 25 ºC.
Flacon din PEID: Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum saaruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Reltebon
Substanta activa este clorhidratul de oxicodona. Fiecare comprimat cu eliberare prelungita contine clorhidrat de oxicodona 10, 20, 40 si 80 mg.
Celelalte ingrediente sunt: Nucleu:lactoza monohidrat, hipromeloza, povidona, acid stearic, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru.
Film: Comprimate de 10 mg: dioxid de titan (E171), hipromeloza, macrogol, polisorbat 80 Comprimate de 20 mg: alcool polivinilic, dioxid de titan (E171), macrogol, talc, oxid rosu de fer (E172).
Comprimate de 40 mg: alcool polivinilic, dioxid de titan (E171), macrogol, talc, oxid galben de fer (E172).
Comprimate de 80 mg: alcool polivinilic, dioxid de titan (E171), macrogol, talc, lac de aluminiu indigo carmin (E132), oxid galben de fer (E172).
Cum arata Reltebon si continutul ambalajului
Reltebon 10mg comprimate cu eliberare prelungita sunt albe, rotunde, biconvexe, cu diametrul de 9 mm, stantate cu ‘OX 10’ pe una dintre fete.
Reltebon 20 mg comprimate cu eliberare prelungita sunt roz, rotunde, biconvexe, cu diametrul de 7 mm, stantate cu ‘OX 20’ pe una dintre fete.
Reltebon 40 mg comprimate cu eliberare prelungita sunt galbene, rotunde, biconvexe, cu diametrul de 7 mm, stantate cu ‘OX 40’ pe una dintre fete.
Reltebon 80 mg comprimate cu eliberare prelungita sunt verzi, rotunde, biconvexe, cu diametrul de 9 mm, stantate cu ‘OX 80’ pe una dintre fete.
Reltebon este disponibil in cutii cu blistere (PVC/Aluminiu) cu 1, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 98 si 100 comprimate cu eliberare prelungita.
Reltebon este disponibil in cutii cu blistere cu inchidere securizata pentru copii
(PVC/PCdC/Al/PET/hartie) cu 1, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 98 si 100 comprimate cu eliberare prelungita. De asemenea, Reltebon este disponibil in flacoane din PEID albe, rotunde, cu capac din PEJD, cu98 sau 100 comprimate si in flacoane cu inchidere securizata pentru copii, din PEID, albe, rotunde, cu capac din PEJD, cu 98 sau 100 comprimate cu eliberare prelungita .
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Acest medicament este autorizat in statele membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Romania: Reltebon 10mg, 20mg, 40mg, 80 mg comprimate cu eliberare
prelungita

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.