Prospect RILCAPTON

Indicatii terapeutice: Hipertensiune: Tratament de prima linie al hipertensiunii usoare si moderate. In hipertensiunea severa, se va utiliza atunci cand terapia standard nu este potrivita sau este ineficienta. Insuficienta cardiaca congestiva:
In acest caz, se va utiliza impreuna cu diuretice si, daca este util, cu digitala. Disfunctia ventriculara stanga, post infarct miocardic: La pacientii stabili clinic, pentru remedierea sechelelor, intarzie aparitia insuficientei cardiace simptomatice, reduce infarctul miocardic recurent si procedurile de revascularizare coronariana.

Forma de prezentare: Rilcapton 25, continand 25 mg de captopril; Rilcapton 50, continand 50 mg de captopril. Rilcapton tablete este ambalat in cutii de 20 tablete pentru administrare orala.

Actiune terapeutica: Captopril este un medicament inhibitor al enzimei de conversie (IEC).

Efectele sale sunt la nivelul inimii si al circulatiei sanguine. Rilcapton este utilizat in tratamentul hipertensiunii arteriale, in insuficienta cardiaca congestiva si dupa infarctul miocardic.

Recomandari: Nu luati Rilcapton daca aveti o reactie alergica la el, la captopril sau la ingredientii din tablete. Nu luati Rilcapton daca sunteti insarcinata sau veti fi insarcinata. Nu luati Rilcapton daca alaptati. Daca ati avut afectiuni cardiace sau renale de care medicul dvs. nu stie, nu luati Rilcapton. Pentru toate acestea, mergeti la medic pentru un sfat. Nu luati alte medicamente in timp ce luati Rilcapton tablete, fara sfatul medicului sau farmacistului. Aceasta include si medicamentele pentru raceala, tuse, febra pe care le cumparati. Ele va pot ridica tensiunea arteriala. Daca luati antiinflamatorii pentru dureri sau artrite (ex. indometacin, ibuprofen), spuneti medicului inainte de a lua Rilcapton. De asemenea, trebuie sa faceti acest lucru si daca luati litiu, alopurinol (pentru guta), procainamida (pentru ritm cardiac neregulat), suplimente de potasiu, sare de potasiu sau orice altceva pentru hipertensiune. O cantitate mica de alcool nu va afecta Rilcapton, dar intrebati medicul daca aveti voie sa beti alcool. Daca sofati sau manipulati masini, Rilcapton nu ar trebuie sa afecteze abilitatea dumneavoastra de a face aceste lucruri. Unii oameni se pot simti ametiti cand iau Rilcapton. Daca si dumneavoastra, atunci nu mai conduceti si anuntati-va medicul. Intotdeauna spuneti medicului sau stomatologului ca luati Rilcapton inainte de operatii sau de a lua alte medicamente. Spuneti si farmacistului inainte de a cumpara alte medicamente. Nu exagerati cu exercitiile fizice, caci va veti simti slabit. Aceasta este indeosebi valabil in sezonul cald. Intrebati medicul cate exercitii va sunt necesare.

Administrare: Rilcapton tablete trebuie inghitit. Medicul va va spune cand si cum sa o faceti. Intotdeauna cititi prospectul. Daca nu sunteti sigur, intrebati medicul sau farmacistul. Medicul va stabili doza zilnica in functie de starea dumneavoastra. Doza zilnica uzuala: Hipertensiune: 12,5 mg de 2 ori pe zi, putandu-se creste, numai de catre medic, la 50 mg de 2 ori pe zi. Insuficienta cardiaca congestiva: 6,25 mg sau 12,5 mg la inceput, doctorul putand creste la 150 mg in mai multe prize. Dupa infarct miocardic: 6,25 mg la inceput, doctorul putand creste la 150 mg pe zi, in mai multe prize. Daca uitati sa va luati medicamentul, luati-l cand va aduceti aminte si luati doza urmatoare la timpul stabilit. Nu luati doua doze in acelasi timp. Daca nu sunteti sigur ce sa faceti, intrebati medicul sau farmacistul. Daca, accidental, luati mai mult din medicament, mai intai intrebati medicul sau farmacistul sau mergeti la cel mai apropiat spital. De asemenea, luati cu dumneavoastra tabletele, cutia si prospectul, pentru ca ei sa stie ce medicament este. Nu opriti tratamentul, chiar daca va simtiti bine. Vorbiti mai intai cu medicul.

Reactii adverse: Ca la toate medicamentele, unii oameni au efecte nedorite cu Rilcapton, numite efecte adverse. Acestea pot fi: umflarea mainilor, fetei, buzelor sau limbii, respiratie dificila, greata sau diaree, durere in gat sau temperatura, lesin sau ameteala, durere severa de stomac sau batai neregulate si rapide ale inimii. Daca aveti unul dintre acestea, spuneti-i imediat medicului. Uneori puteti avea ameteala, urticarie, sensibilitate la lumina, imbujorare, modificarea gustului, stomac sensibil, intepaturi in maini, frisoane. Daca acestea continua sau devin suparatoare, anuntati medicul. Foarte rar pot aparea afectari ale sangelui, rinichilor sau ficatului. Medicul va poate indica analize sanguine, pentru control. Nu va ingrijorati de aceasta lista cu posibile efecte adverse. Dumneavoastra puteti sa nu aveti nici unul. Daca aveti orice alt efect pe care il considerati cauzat de Rilcapton, spuneti medicului sau farmacistului.

Alte informatii: Daca doriti sa stiti mai multe sau aveti intrebari, comunicati-le medicului sau farmacistului. Nu uitati: Medicul a prescris acest medicament pentru dumneavoastra. Nu il dati altcuiva. Chiar daca are aceleasi simptome, ii poate dauna.

Conditii de pastrare: Nu folositi medicamentul dupa data de expirare. Aceasta este pe cutie si pe fiecare blister cu tablete. Verificati-o intotdeauna. Pastrati medicamentul intr-un loc sigur, unde copiii nu-l pot vedea sau lua. Le poate dauna. Pastrati medicamentul sub 25 grade Celsius, la loc uscat si intunecos. Daca medicul va spune sa opriti tratamentul, duceti restul de tablete la farmacist. Le pastrati doar daca medicul va spune sa o faceti.

Posologie: Numai pentru administrare orala. Hipertensiune arteriala: Doza se va adapta nevoilor pacientului si va fi cea mai mica doza eficienta posibila. Hipertensiune usoara si moderata: Doza de inceput este de 12,5 mg de doua ori/zi. Doza de intretinere uzuala este de 25 mg, de 2 ori pe zi. Daca este necesar, doza se poate creste progresiv, la intervale corespunzatoare, de obicei 3 saptamani, pana la obtinerea raspunsului dorit, nu mai mult de 50 mg de 2 ori pe zi. Un diuretic tiazidic se poate adauga la tratamentul cu Rilcapton, daca nu s-a obtinut un raspuns satisfacator si se poate creste doza progresiv, la intervale corespunzatoare, pana la obtinerea raspunsului dorit, sau se poate administra doza maxima. Hipertensiune severa: Doza de atac este 12,5 mg, de doua ori pe zi, care sa poate creste pana la un maxim de 50 mg, de trei ori pe zi.

Producator: Medochemie

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.